DG KWEKERIJ

Toen we 9 jaar geleden het weiland gelegen om ons huis konden kopen, kwam voor ons de mogelijkheid om de tuin uit te breiden. Mijn man en ik hebben de huidige tuin( ± 4000 m2) naar eigen believen ingevuld. Een grote vijver en een schapenweide met 4 Hampshire Down schapen werden onze nieuwe aanwinsten.

 

D.G.Kwekerij: door de aankoop van het weiland, kon ik eindelijk mijn droom waar-maken; een kwekerijtje beginnen. Siergrassen hebben altijd mijn belangstelling gehad. Ik had ze al veelvuldig toegepast in de siertuin. Ze zijn mooi te combineren met vaste planten, zeer makkelijk in onderhoud, weinig gevoelig voor ziektes en vraatzuchtige beestjes en ze geven een prachtig wintersilhouet. Mijn keuze was dus snel gemaakt.

 

De D.G. Kwekerij heeft een aardig assortiment siergrassen, o.a. cultivars van Calamagrostis, Miscanthus, Molinia, Panicum en Pennisetum. Mijn verzameldrift is de afgelopen jaren alleen maar groter geworden. Wel heb ik natuurlijk mijn eisen; siergrassen die woekeren of niet winterhard zijn, komen bij mij niet in de tuin. Naast siergrassen heb ik een klein assortiment bijpassende vaste planten zoals Echinacea, Phlomis en Verbena. Rondom de vijver staan de volwassen siergrassen in combinatie met deze vaste planten.

 

Voor meer informatie en foto’s kunt u een kijkje nemen op de facebookpagina van D.G. Kwekerij.

 

Wellicht tot ziens.

 

Met vriendelijke groet,

Henny Hemmink.

 

 

D.G. Kwekerij

Nieuwstraat 56,7687 BC Daarlerveen

T  06-22225681

E  hemmink@hotmail.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb