de plantaardige verleiding

De Plantaardige Verleiding is de naam van onze pluktuin en atelier op ons erf op Landgoed Twickel in Azelo. Wij willen ieder graag laten beleven dat je lokaal en seizoensgebonden kunt genieten van bloemen, planten, of andere gekkige plantaardigheden van het seizoen, allemaal gepresenteerd in een mooie sfeer.

Bianca is opgeleid als bloemist en heeft zich toegelegd op het kweken van schone bloemen en planten. Als bloemist heeft ze het doel om zoveel mogelijk materialen van eigen erf te gebruiken voor arrangementen.

 

Leven met het seizoenen op ons erf, dat delen we doormiddel van de Kar, die wij vanaf mei tot eind september drie dagen per week bij ons aan de weg zetten.
Het begint met de verkoop van de eerste één-jarigen in potjes en andere planten.
Vervolgens gaat het verder met boeketten uit de pluktuin en andere verleidingen uit de moestuin.

 

De pluktuin aan de voorkant van het huis is praktisch opgedeeld in vakken.
Een aantal vakken met vaste planten zijn geselecteerd met planten voor hun goede eigenschappen op de vaas en arrangementen. De overige vakken worden elk jaar weer gevuld met dahlia’s, tweejarigen en één-jarigen zoveel mogelijk van eigen zaad en opgekweekt in de eigen kas.
Bianca helpt graag met het plukken van een bijzonder boeket.

 

Naast praktisch willen we ook graag dat het erf sfeervol oogt, dus vandaar dat er ook veel aandacht is voor mooie kleur- en plantcombinaties in de pluktuin, moestuin en andere delen van het erf. Het mooie is dat elke maand, elke week weer zo zijn eigen mooie combinaties heeft, waardoor het telkens weer anders genieten is.

 

Wil je alvast sfeer proeven?
Regelmatige posten we een bericht op Instagram en Facebook
(gebruik daarvoor de knoppen hieronder)

 

De Plantaardige Verleiding

Bianca Harink

 

Graasweg 5

7495 VA Azelo, Ambt Delden

 

T: 06-42549137

E: biancaharink@hotmail.com

 

Facebook: de plantaardige verleiding

Instagram: biancaharink