Dierama 'Puck'

Hobbykwekerij "De Jagertjeshof"

Hobbykwekerij De Jagertjeshof is de uit de hand gelopen hobby van Giny de Jong. Het is een kleine kwekerij van vaste planten (en enkele bijzondere eenjarigen), met als specialiteit Dierama's.

 

Begonnen op Gravenweg 2 in het voormalige café-restaurant "Het Jagertje', waar de kwekerij en de tuin naar genoemd waren.

 

Op 1 april 2019 zijn we verhuisd naar nummer 8, drie huizen verderop in dezelfde straat: een voormalige boerderij met 5500 vierkante meter grond.

We zijn volop bezig met het aanleggen van de tuin en de kwekerij. Er is al een leuk stuk klaar. Nu eerst voornamelijk de kwekerij met voorbeeldborders en moederbedden.

De Dieramaborder is al goed gevuld, de moederbedden van de vaste planten zijn nu aan de beurt, daarna volgen de Dierama moederbedden en de rest van de tuin.

Er staan nu nog twee grote schuren op het terrein, als die weg zijn volgt de verdere aanleg van de tuin. Borders met veel vaste planten en daartussen de eenjarigen die zich mogen uitzaaien zoals papavers, stokrozen, riddersporen, enkelbloemige dahlia's, vlasleeuwebekjes en verbena's.

 

In 2013 begon de liefde voor Dierama's (Engelhengel), een soort bloeiend gras. Op slag verliefd geworden op deze plant tijdens een vakantie in Engeland. Heb je ze eenmaal zien bloeien, dan moet je wel haast vallen voor de bungelende klokjesbloemen aan de lange aren. Op de kwekerij groeien alle soorten Dierama's die ik heb verzameld en gezaaid. Het is een groeiend project, in 2015 hebben de eerste planten gebloeid. Nu bloeien er jaarlijks veel verschillende soorten.

 

De Jagertjeshof heeft een aantal keren in Groei en Bloei gestaan. Kijk op de website www.jagertjeshof.nl voor de artikelen.

 

Ik probeer vooral planten te kweken die je niet overal tegenkomt.

Kom kijken op onze kwekerij/tuin. Kijk nu alvast voor het assortiment, de openingstijden en wat voorpret op www.jagertjeshof.nl. Er is nu ook een website over de Dierama's: www.dierama.nl.

Voor het bezoeken van De Jagertjeshof betaalt u tijdens de Rondje Tuinen Twente weekenden geen entree.

 

Hartelijke groeten,

Nico en Giny de Jong

 

 

Hobbykwekerij "De Jagertjeshof"

Gravenweg 8 (dit is het nieuwe adres), 7611 BW Aadorp

T  06 - 384 66 330

info@jagertjeshof.nl

I   www.jagertjeshof.nl

 

 

 Dierama 'Barr Hybrids'

 

Dierama pallidum