Home » De Jagertjeshof
IMG_0055.jpg

Hobbykwekerij "De Jagertjeshof"

IMG_0194.jpg

Hobbykwekerij De Jagertjeshof is gestart in 2013 door Giny de Jong. Het is een kleine kwekerij van bijzondere eenjarigen en vaste planten, met als specialiteit Dierama's.

 

De tuin en kwekerij zijn genoemd naar café-restaurant "Het Jagertje'. Vroeger bekend in deze omgeving en nu al 25 jaar ons woonhuis. Na de noodzakelijkste verbouwingen begonnen we al vrij snel met het aanleggen van de tuin. Ook een vijver moest er komen en wat hebben we daar al veel plezier van gehad: soms zit er zelfs een ijsvogeltje te speuren naar vis. En dan natuurlijk de borders, veel vaste planten met daartussen de eenjarigen die zich mogen uitzaaien zoals papavers, stokrozen, riddersporen, enkelbloemige dahlia's, vlasleeuwebekjes en verbena's.

ln 2013 is de hobbykwekerij erbij gekomen. Ik probeer vooral vaste planten en eenjarigen te kweken die je niet overal tegenkomt.

 

In 2013 begon ook de liefde voor Dierama's (Engelhengel), een soort bloeiend gras. Op slag verliefd geworden op deze plant tijdens een vakantie in Engeland. Heb je ze eenmaal zien bloeien, dan moet je wel haast vallen voor de bungelende klokjesbloemen aan de lange aren. Verderop in de straat is een proefveld aangelegd met alle soorten Dierama's die ik heb verzameld en gezaaid. Het is een groeiend project, in 2015 hebben de eerste planten gebloeid. Ik heb inmiddels meer dan 40 soorten/hybriden.

Er bloeien diverse Dierama's tijdens het RTT weekend van 8 en 9 juli.

 

Kom kijken in onze tuin, de kwekerij en op het proefveld. Kijk nu alvast voor het assortiment, de openingstijden en wat voorpret op www.jagertjeshof.nl. Er is nu ook een website over de Dierama's: www.dierama.nl (deze is nog onder constructie).

Voor het bezoeken van De Jagertjeshof betaalt u tijdens de Rondje Tuinen Twente weekenden geen entree.

 

Hartelijke groeten,

Nico en Giny de Jong

 

 

Hobbykwekerij "De Jagertjeshof"

Gravenweg 2, 7611 BW Aadorp

T  06 - 384 66 330

info@jagertjeshof.nl

I   www.jagertjeshof.nl

 

 

Riddersporen-1.jpg